12-13_kwbnieuws_13-scaled.jpg

Van Curry en tataki tot ceviche: het was smullen van de trefdag

 

koken

Op zaterdag 14 oktober was de koks- en hotelschool in Wemmel the place to be voor zowat 50 enthousiaste kwb-hobbykoks die deelnamen aan de kwb-opleidingsdag rond ‘Koken de wereld rond’, een kookactiviteit om je culinaire grenzen te verleggen. Na een letterlijk en figuurlijk warme ontvangst met koffie en minikoffiekoekjes splitste de groep zich op. De helft van hen dook een voormiddag de keukens in, waar ze in twee ploegen en onder leiding van een professional aan de slag gingen. Het ene team maakte chorizopizza, rundstataki en ceviche; de anderen toverden baba ganoush, Thaïse curry en Turks brood met humus en tomatensalsa op tafel. Er werd geschild, gesneden, gewokt, gekneed, gemengd, gekruid en gedresseerd dat het een lieve lust was, terwijl en passant ook nog heel wat nuttige tips, weetjes en suggesties de revue passeerden. De resultaten mochten er – zowel qua zicht als smaak – zeker wezen! De andere helft van de aanwezigen mochten de ochtend benutten om zich te verdiepen in de wereld van wijn. Twee sommeliers vertelden hen alles over de godendrank, en uiteraard werd er ook geproefd. Van prosecco tot rode wijn: het passeerde allemaal de revue.

Pindasaus en pannenkoeken En dan … aan tafel! Tijdens een gezellige lunch werd er genoten van de resultaten uit de voormiddagsessie en van de wel zéér plaatselijke wijn, gemaakt met druiven uit de wijngaard van de school. Uiteraard werd er intussen ook enthousiast kennisgemaakt, gekeuveld, genetwerkt en ervaringen uitgewisseld. Daarna was het tijd om de rollen om te draaien. Op het menu van de namiddag stonden een Afrikaanse en een Aziatisch gerecht: kippenbouten in pindasaus en (heerlijke!) Japanse pannenkoekjes met lente-ui. De koks van de voormiddag kregen de mogelijkheid aan te schuiven voor hun wijnproeverij. Het was een lekkere, verbindende en geslaagde dag!

Bekijk het verslag van RINGtv . Zin om met je eigen afdeling of kookploeg werelds aan te slag te gaan? Vraag hier je digitaal receptenboekje aan via of een papieren exemplaar via info@kwb.be.

StevenVan Curry en tataki tot ceviche: het was smullen van de trefdag