Kwb-afdelingen-aan-de-kook.png

Kwb-afdelingen aan de kook!

Koken

Tijdens een ‘Divers koken’-les bij kwb Ternat eind maart stond Tatiana, een dame afkomstig uit Moskou die al 20 jaar in België woont, zij aan zij met Lelya, een Oekraïense dame die pas twee weken eerder naar ons land was gevlucht. Samen en eendrachtig gaven zij de kookles ‘Slavische keuken’, en het was duidelijk dat beide dames absoluut niet opgezet zijn met het huidige regime in Rusland.
Op het menu stonden ‘Oliviera’, een Russische maaltijdsalade, en Oekraïense ‘pirogs’ , een soort appelflappen. Als drankje was er ‘compote’: laat water een kwartier koken met aardbeien met wat suiker, en laat dan afkoelen. Heerlijk!

De kookles bij kwb Sint-Antonius Zoersel stond dan weer in het teken van de Libanese keuken, met niet minder dan twaalf gerechten op het menu. Er werd gewerkt in groepjes van twee en al spoedig brachten de geurige kruiden en specerijen, zoals komijn, sumac, munt en tahin de deelnemers in oosterse sferen. Ook verse groenten, kikkererwten, yoghurt, tabouleh, lamsvlees en humus zijn bepalend voor de Libanese keuken. Alle koks haalden het beste uit zichzelf. Lesgeefster Bracki fladderde van tafel naar tafel en stuurde bij waar nodig. Het resultaat mocht er zijn, want het werd een festijn! Er werd gesmikkeld en gesmakt, en om de laatste gaatjes te dichten volgden nog drie desserts.

Bij kwb Rekkem was het in maart tijd voor ‘koken voor mannen’, een van de vaste activiteiten op hun kalender. Naar goede gewoonte stonden de mannen een namiddag lang achter de potten, en mochten ’s avonds de partners aanschuiven om samen te genieten van de kookkunsten van hun hobbykoks .

Kwb Emelgem was blij om na een verplichte coronapauze terug samen te komen en samen een lekker gerecht te bereiden. Naar jaarlijkse traditie ging men in groepjes aan de slag voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert om daarna samen te genieten van al het lekkers!

Luc VosKwb-afdelingen aan de kook!